Σάουνα (sauna)

Σάουνα (sauna) : σημαίνει θερμόλουτρο, και δηλώνει την έκθεση του σώματος σε υψηλή θερμοκρασία. Οι σάουνες είναι κατασκευασμένες από ξύλο, συνήθως από κωνοφόρα δέντρα που δεν έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ρητίνη. Από το ίδιο ξύλο κατασκευάζονται και τα τοιχώματα της σάουνας καθώς  και οι πάγκοι επάνω στους οποίους κάθονται ή ξαπλώνουν οι φιλοξενούμενοι.

1) Variant σάουνα: Η σάουνα Variant είναι  το πιο ευέλικτο σχέδια σάουνας  : έχετε πέντε επιλογές ( έλατο , πεύκο , λεύκα , σκλήθρα και θερμικά επεξεργασμένη λεύκα ), για τον  τοίχο και την επένδυση στην οροφή μπορεί  να επιλέξετε τα παράθυρα και τον τόνο των θυρών που ταιριάζουν καλύτερα με το προσωπικό σας γούστο .

Η παραπάνω σάουνα υπάρχει στις παράκατω διαστάσεις

2)Rondium σάουνα: στρογγυλεμένο διπλή πόρτα και διακοσμητικά εξωτερική σοφίτα από  ανοξείδωτο ατσάλι με LED φώτα συμπληρώνοντας  το κομψό σχεδιασμό της  σάουνας . Διακοσμητικά στοιχεία από ανοξείδωτο χάλυβα σε εξωτερικούς τοίχους δημιουργούν μια σύγχρονη εικόνα . Ακόμη και το πλαίσιο της βάσης είναι από χάλυβα παρέχωντας  προστασία από την υγρασία  στο πάτωμα . Το θερμικά επεξεργασμένο ξύλο από λεύκα , θερμικά επεξεργασμένη λεύκα ή αχλαδιά χρησιμοποιείται για την εξωτερική επένδυση . Λεύκα επίσης  χρησιμοποιείται επί των εσωτερικών τοιχωμάτων και της οροφής.

Ο θερμαντήρας ελέγχεται από μια ψηφιακή μονάδα ελέγχου  , η οποία σας επιτρέπει να ελέγχετε τη θερμοκρασία , την υγρασία και το φωτισμό της σάουνας σας

3) Rubic σάουνα: συνδιάζει μέταλλο-ξύλο και γυαλί σε έναν αρμονικό σχεδιασμό.  Τα μεταλλικά προφίλ στις γωνίες της σάουνας δίνουν μία ξεχωριστή όψη, προσθέτωντας ένα επιπλέον στην ακεραιότητα της. Το πλαίσιο της σάουνας όπως επίσης και τα ρυθμιζόμενα πόδια προστατεύουν τα τοιχώματα και τις δομές της σάουνας από την υγρασία στο πάτωμα.

 

Ο συνδιασμός των υλικών συνεχίζεται και στο εσωτερικό της σάουνας. Η θερμάστρα που τοποθετείται στην  σάουνα σας παρέχει μια καυτή και υγρή εμπειρία αναζογόνωσης.. Ο θερμαντήρας ελέγχεται από μια ψηφιακή μονάδα ελέγχου  , η οποία σας επιτρέπει να ελέγχετε τη θερμοκρασία , την υγρασία και το φωτισμό της σάουνας σας . Η μονάδα ελέγχου είναι κομψά ενσωματωμένο στο προφίλ γωνία μετάλλου . Οι πάγκοι της σάουνας μπορεί να είναι από λεύκα, αχλαδιά,  Abachi, θερμικά επεξεργασμένη λεύκα.

4)Eξωτερική σάουνα: δίπλα στην πισίνα σας, στον καταπράσινο κήπο σας ή στη μέση ενός δάσους , μια εξωτερική σάουνα σας προσφέρει αυθεντική, ήρεμες στιγμές απόλαυσης.

5) Σάουνα μπάνιο που μπορεί να εγκατασταθεί σχεδόν οπουδήποτε, σε ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενοδοχεία, πλοία κλπ.

6)Σάουνα Claro : Η μεγάλη διαφανή γυάλινη πρόσοψη δίνει το σάουνα μια αίσθηση ευρυχωρίας . Η εξωτερική επιφάνεια του τοίχου είναι βαμμένο μαύρο ξύλο του σκάφους , το οποίο δημιουργεί μια όμορφη αντίθεση σε σχέση με τις ανοιχτόχρωμες ξύλινες γωνίες . Το φως είναι μια από τις βασικές έννοιες στη σάουνα Claro . Το φως το οποίο έρχεται μέσα από το τζάμι – και , όταν χρειάζεται , τα φώτα που υπάρχουν στις γωνίες  και μία  LED λωρίδα στο επάνω πάγκο δίνουν έναν  ζεστό τόνο στην όλη ατμόσφαιρα. 

Το εσωτερικό της σάουνας μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με την επιλογή σας.

α) Σάουνα με Ventura σχεδιασμό :Κάτι εντελώς νέο για την σάουνα σας! Πάγκους, πλάτες Ventura  ικατασκευασμένα από μορφή πεπιεσμένου καπλαμά κολλημένα σε στρώματα. Χάρη στον στρογγυλεμένο πάγκο εξασφαλίζει επιπλέον καθίσματα! Λάμπες ενσωματώνονται στις πλάτες.

Ventura_1

Σάουνα με ventura σχεδιασμό

β)Σάουνα με Scala σχεδιασμό : Είναι μία διαφορετική λύση στον πάγκο σάουνας για μεγάλες ή μεσαίες. Ο πάγκος εκτείνεται από τοίχο σε τοίχο , αλλά είναι και διαθέσιμος με ξεχωριστά άνω  παγκάκια .Τα ξύλο είναι  επιλογής από  θερμικά επεξεργασμένη λεύκα και θερμικά επεξεργασμένο ξύλο πεύκου.

Scala_7

Σάουνα με σχεδιασμό scala ( με πάγκο που εκτείνεται από τοίχο σε τοίχο)

Scala_4

Σάουνα με scala (με ξεχωριστά παγκάκια) σχεδιασμό

γ) Σάουνα με Futura  σχεδιασμό  από ξύλο και μέταλλο, ένας τολμηρός συνδιασμός για μελλοντικές σάουνες! Η ταινία χάλυβα είναι ενσωματωμένη στο μπροστινό μέρος του πάγκου δίνοντας στην σάουνα μία ξεχωριστή ματιά.  Επιλέξτε το υλικό των πάγκων από Abachi, λεύκα, σκλήθρα ή θερμικά επεξεργασμένο λεύκη. Οι πλάτες των καθισμάτων που περιβάλλουν είναι κατασκευασμένες από το ίδιο υλικό με τα παγκάκια. Λάμπες ενσωματώνονται και  στις πλάτες.

Futura

Σάουνα με futura σχεδιασμό

δ)Σαουνα με  Solar  σχεδιασμό. Μια ενδιαφέρουσα άποψη σε αρμονία   χρωμάτων και  γραμμών. Αν θέλετε η σάουνα σας να είναι πραγματικά αξέχαστη,αυτή είναι η ιδανική  για σας. Μπορείτε να επιλέξετε από Abachi, λεύκα, σκλήθρα ή θερμική επεξεργασμένη λεύκα για τον πάγκο τις πλάτες και τον πάγκο που  περιβάλλει  το Solar.

Solar

ε) Σαουνα με exclusive σχεδιασμό.  Απαλές , κομψές καλαίσθητες γραμμές . Οι πάγκοι, οι πλάτες και οι πάγκοι που  περιβάλλουν την σάουνα μπορεί να είναι από Abachi, λεύκα και θερμικά επεξεργασμένη λεύκα.

Exclusive

Σάουνα με exclusive σχεδιασμό

στ) Σάουνα  Formula με γραμμική σχεδίαση. Ο σχεδιασμός Formula χρησιμοποιεί Abachi, λεύκακαι σκλήθρα το υλικό για τους πάγκους, πλάτες και τους πάγκους που τον  περιβάλλει.

Formula

Σάουνα με Formula σχεδιασμό

Το ξύλο το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τους εσωτερικούς πάγκους είναι: abachi,  πεύκο , λεύκα, θερμικά επεξεργασμένη λεύκα, σκλήθρα και θερμικά επεξεργασμένο πεύκο.

BenchMaterial_ENΤα πάνελ της σάουνα μπορεί να είναι από πεύκο το οποίο εκκρίνει πολύ λίγη ρητίνη, και το ξύλο διατηρεί το χρώμα του φωτός για πολλά χρόνια. το θερμικά επεξεργασμένο πεύκο που έχει μια ελαφρά κόκκινη χροιά. Εμφάνιση βελτιωση  με την ηλικία, και σκουραίνει όμορφα καθώς περνούν τα χρόνια. Αχνό άρωμα της ρητίνης πεύκου σας θυμίζει φρέσκα πευκοδάση. Η λεύκα είναι ένα παραδοσιακό υλικό σάουνα, λόγω των χαρακτηριστικών της. Το φως της λεύκας  και ακόμη και το χρώμα είναι μακράς διαρκείας και δημιουργεί μια δροσερή ατμόσφαιρα στο εσωτερικό της. Η σκλήθρα έχει μια εκλεπτυσμένη απόχρωση του κόκκινου που βαθαίνει με την ηλικία. Είναι ελαφρώς διαφοροποιημένα και εύκολο στη φροντίδα. Η θερμικά επεξεργασμένη λεύκα έχει μία  σκοτεινή όψη του υλικού ε και επίσης έχει ένα ευχάριστο άρωμα.

PanellingBoards_EN

Σαουνα πάνελ

Σε μία άκρη του θαλάμου της σάουνας τοποθετείται το ηλεκτρικό θερμαντικό σώμα που είναι η αντίσταση μέσα σε ένα μεταλλικό κάδο, στο επάνω μέρος του οποίου βρίσκεται ένα πλέγμα με μερικά τεμάχια από πέτρες οι οποίες θερμαίνονται από την ηλεκτρική αντίσταση και αποκτούν θερμοκρασία αρκετά υψηλότερη της θερμοκρασίας του χώρου. Επάνω σ” αυτές τις πέτρες χύνεται, περιοδικά, νερό ώστε να διατηρείται η υγρασία του χώρου, δεδομένου ότι η αύξηση της θερμοκρασίας του αέρα ελαττώνει τη σχετική υγρασία.

Θερμαντικό σώμα σάουνας και με καύση ξύλου, όπως φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες.